Nieuws 2019

Wat gebeurt er achter de schermen?

John Jansen ontwerpt de Catalogus 2019

John Jansen ontwerpt ook in 2019 weer de Weespers aan de wand catalogus.

De nieuwe catalogus zal straks weer gratis beschikbaar zijn op de diverse expositie-locaties.UW VRIJWILLIGE BIJDRAGE VOOR DIT COLLECTORSITEM WORDT ZEER OP PRIJS GESTELD.

Stap in de bus

Hoe kom ik vanuit het centrum van Weesp snel bij de Concertzaal van Koninklijke Harmonie De Adelaar? Met deze, antieke - door Rabobank Amstel en Vecht gesponsorde - schitterend gerestaureerde bus natuurlijk. U stapt in dit rijdende kunstwerk om gratis naar de expositie van de "Vrije Weespers" en de schilderijtjes van het Scholenproject in de Concertzaal van Koninklijke Harmonie De Adelaar aan de Papelaan te gaan.

In 2019 is het dus ook weer mogelijk om in deze speciale pendelbus te stappen. Een Mercedes Benz, die zal rijden tussen Het Grote plein en de Papelaan. U leest er alles over op deze website en in de catalogus.


Scholenproject

In 2018 waren de schilderijtjes van de kinderen in de hoogste klassen van de deelnemende scholen voor het basisonderwijs in Weesp voor het eerst te bewonderen op TV-schermen. De locaties van de video-schermen in 2019 vindt u hier.In 2019 kunt u de originele schilderijtjes ook allemaal bekijken bij de expositie in de Concertzaal van Koninklijke Harmonie De Adelaar.


Open Ateliers

De deur van Dirk van Someren staat open tijdens de Pinksterdagen. Waar u hem kunt vinden en de openingstijden, staat allemaal in de catalogus.

Dirk van Someren heet u van harte welkom in zijn atelier in het Fort aan de Ossenmarkt.


Website Weespers aan de wand

Misschien toch wel even leuk om te weten. Wist u dat de website van Weespers aan de wand jaarlijks heel veel bezoekers heeft?! Alle pagina's worden druk bezocht, net als de echte exposities op de diverse locaties. De fotoverslagen van de afgelopen 10 jaar steken daar met kop en schouders bovenuit.

Gemiddeld per jaar ruim 300.000 zogenaamde 'hits' op deze website. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.


Weesper Werk in wording

Valt er al wat te zien van al het nieuwe werk? Jazeker, met 3 "W's" op een rijtje' is het zelfs wereldwijd te zien. Een preview van nieuw werk van diverse deelnemende kunstenaars. Neem ook eens een kijkje.

Maritza Marbus opent in 2019 de pagina WEESPER WERK in WORDING


Met passen en meten....

"MET PASSEN EN METEN WORDT DE MEESTE TIJD VERSLETEN." Een oud spreekwoord dat nog steeds helemaal waar is. De expositie moet er straks wel staan. Overzichtelijk opgesteld en mooi belicht. Een duidelijk plan is dan van groot belang en dat vraagt om een gedegen voorbereiding waar heel wat tijd in gaat zitten.

Kom gerust eens langs tijdens de Pinksterdagen straks in mei. U bent welkom in de Van Houtenkerk, de Synagoge en Bibliotheek, maar ook in de Concertzaal van Kon. Harm. De Adelaar. Wel een stukje verderop maar uitstekend per de gratis pendelbus bereikbaar. U wordt er snel en comfortabel naar toe gereden. Lees er alles over op deze website en straks in de gratis catalogus.


Even uitblazen

Een kopje koffie of thee? Wat drinken? Het kan. Concertzaal De Adelaar heeft een mooie bar en in de Van Houtenkerk is zelfs een 'terras'.
Workshops Atelier Smit

In het gebouw van WVGV aan de Papelaan 126B zijn voor kinderen van 6 t/m 13 jaar leuke inloop workshops tekenen die worden gegeven door Miarca Smit.
Extra Expositie Museum Weesp

Tijdens de Pinksterdagen is er in het Stadhuis een extra expositie.
Een aantal Weespers aan de wand kunstenaars zal uit hun materiaal een speciale 'Stadhuis-expositie' samenstellen. 


Wedstrijd Museum Weesp

In samenwerking met MUSEUM WEESP organiseert Weespers aan de wand tijdens het Pinksterweekend 2019 een leuke wedstrijd. Een wedstrijd die ook nog eens mooi aansluit op het thema "MUZIEK."Dit jaar het thema dat gebruikt wordt bij het Scholenproject.

 

Vergeet dus niet om tijdens de Pinksterdagen ook naar Museum Weesp te gaan.

 

 


In de etalages

Gezellig in Weesp aan het winkelen? Let eens extra op de etalages van Herenmode Ongers - Slagerij Van Donk - Wijnhuis Petit Clos - Onderdelenhuis Europart - De Vries Juwelier - Pezzi Pazzi Boekhandel - Nies Feenstra, Lijstenmakerij

Een aantal deelnemers aan Weespers aan de wand mag daar gedurende de Pinksterdagen exposeren.