Wie ben je: Marieke van Dijk

Waar werk je aan:

Ik werk op dit moment aan twee tekeningen. Een opdracht kater Willem en een brullende Siberische tijger.

Wat is je leeftijd:

Ik ben 59 jaar, getrouwd, heb twee kinderen en een jonge hond Jack genaamd. Ik woon in het pittoreske dorpje Nigtevecht.

Wie is je grootste voorbeeld of wat is je grootste passie:

Anton Pieck met zijn details, Rien Poortvliet met zijn Hollandse schilderschetsen en Ton Schulten met zijn laagjes zijn enkele van mijn voorbeelden.
Eigenlijk zolang ik me kan herinneren ben ik aan het tekenen en schilderen. Dat is echt mijn passie. Hoewel ik de laatste tijd ook veel tijd besteed aan de serie kinderboeken die ik aan het schrijven en illustreren ben.

Welke techniek gebruik je:

Ik ben autodidact en teken realistisch. Na een zeer creatieve zoektocht met vele materialen zoals; aquarel, acryl en olieverf kwam ik uit bij de aquarel potloden van Derwent in combinatie met het wateroplosbaar krijt. Vanaf 2012 ben ik met deze nieuwe materialen begonnen te tekenen. Deze techniek; de laagjes-techniek oftewel glaceren, geeft mij veel meer vrijheid dan met de materialen die ik hiervoor gebruikte. Het opbouwen van de vele laagjes, de intense kleurschakeringen die je daardoor krijgt zijn voor mij een feestje. Het is elke keer weer een geweldige ervaring dat je de tekening laagje op laagje aan het opbouwen bent. Naast dierenportretten ben ik nu ook begonnen met portretten van mensen. Ik vind mens en dier even fascinerend om te tekenen, een voorkeur heb ik niet meer. Iets in het onderwerp doet mij besluiten het te tekenen, zoals de rimpels, de oogopslag, de kleding, de manier waarop het onderwerp staat afgebeeld. Kortom heerlijk om te doen.

Wat is je website:

Al mijn werk ook van voor 2012 staat op mijn website; Www.dierenschilderijenmariekevandijk.nl
Facebook; Verder kan je mij volgen op Facebook; Nieuwsbrief Marieke van Dijk.
Kunstenaarsatelier; Op de vrijdagochtend in Nigtevecht heb ik een Open Atelier. Daar komen allerlei schilder en teken liefhebbers van 9.00 tot 15.00uur te samen om kunst te maken.
Schildervakantie; In begin mei en eind juni geef ik in Frankrijk teken- en schilderlessen. Info; www.lecielbleu.eu onder het kopje workshops.

terug naar de startpagina

volg weespers aan de wand

Volg Weespers aan de wand op de Social Media